6.7.2020. 15:24
Dodik očekuje da sutra s Izetbegovićem i Čovićem riješi pitanje imenovanja na nekoliko pozicija na nivou države
Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik očekuje da će sutra na sastanku sa liderima Stranke demokratske akcije (SDA) Bakirom Izetbegovićem i Hrvatske demokratske stranke (HDZ) Draganom Čovićem biti dogovorena ranije utvrđena imenovanja na nekoliko pozicija na nivou BiH te da više ne bude blokada po tom pitanju.

- Postoji ranija primarna raspodjela drugog kruga funkcija, nakon Vijeća ministara. Mislim da već postoji saglanost da se to uradi i nastavi po dogovoru koji je ranije važio. Evetualno, ako se strane dogovore da nešto mijenjaju ili urade na pojedinačnim mjestima da to otvore sutra i da pokušaju riješiti, ali da više nema blokada vezano za imenovanje – dodao je Dodik u izjavi novinarima u banjoj Luci.

Sastanak će, kaže, biti održan u 13 sati u Istočnom Sarajevu, a SNSD je zainteresovan za dva mjesta: Regulatornu agenciju za komunikacije BiH i Agenciju za istrage i zaštitu BiH.

- Tamo ima već oko pet, šest mjesta koja popunjavaju Bošnjaci i Hrvati i koja, isto tako, treba da budu stavljena pred Vijeće ministara i to pitanje bude završeno - rekao je Dodik.

Uvjeren je i da će parlament BiH usvojiti predloženi budžet, te da ne treba da se s tim u vezi vršiti nikakav pritisak.

Na izjavu predsjednika Centralne izborne komisije BiH Željka Bakalara, da su upitni lokalni izbori 15. novembra ako u ovoj sedmici ne bude usvojen budžet zajedničkih institucija BiH za 2020. godinu, rekao je da će SNSD podržati predloženi budžet, ukoliko ne bude nekih dramatičnih zahtjeva za izmjenama.

- Dali smo svoju saglasnost na nivou Vijeća ministara i u okviru Predsjedništva BiH da ide taj prijedlog budžeta. Podržaćemo prijedlog budžeta koji je otišao iz Predsjedništva - dodao je Dodik.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana