6.7.2020. 16:55
EPBiH – Od 01. jula redovni režim rada
Nakon proglašenja stanja prirodne nesreće u FBiH uzrokovane pojavom virusa COVID – 19, Elektroprivreda BiH se snažno angažovala u provođenju aktivnosti i mjera s ciljem očuvanja stabilnosti elektroenergetskog sistema, kontinuiranog snabdijevanja, pružanja različitih vidova zaštite i pomoći kupcima električne energije.

Prilagođavanja vanrednim okolnostima primjenjeni su u oblastima distribucije i snabdijevanja, tako što su obustavljena isključenja električne energije po osnovu dugovanja kao i obračun zateznih kamata, reducirana je dužina planskih isključenja i usklađen rad naplatnih mjesta. Radi zaštite kupaca i zaposlenika, na svim naplatnim mjestima  primjenjivane  su pojačane higijensko epidemiološke mjere, dok su očitanja potrošnje električne energije vršena  jednom u dva mjeseca (metoda estimacije), kako bi neposredni kontakti bili svedeni na najmanju moguću mjeru.  

S ciljem stabilnog i kontinuiranog snabdijevanja električnom energijom, proizvodni proces je organizovan u tzv. zatvorenim ciklusima u izolaciji, koji su trajali po 14 dana.  

Imajući u vidu da je Vlada Federacije BiH, 29.05.2020. godine, donijela Odluku o ukidanju stanja prirodne nesreće, Elektroprivreda BiH je obavezna poslovne procese prilagoditi redovnom načinu rada i važećim zakonskim odredbama. 

Ovim putem, obavještavamo cijenjene kupce da Elektroprivreda BiH, od 01.07.2020. godine, nastavlja obavljati redovna očitanja utroška električne energije i druge prateće aktivnosti koje su za vrijeme trajanja Odluke o proglašenju stanja prirodne nesreće bile suspendovane. 

Pozivamo kupce da blagovremeno izmire svoja dugovanja, kako bi nastavili sa ispunjenjem ugovornih obaveza bez zaostataka i  izbjegli stvaranje dodatnih troškova. 

Za sve informacije kupcima  su na raspolaganju kontakt centri u podružnicama Elektrodistribucije.

Srednjebosanski  kanton 080 020 130 info.edze@epbih.ba
Bosansko-podrinjski kanton 080 020 131 info.edsa@epbih.ba
Zeničko-dobojski kanton 080 020 132 info.edze@epbih.ba
Kanton Sarajevo 080 020 133 info.edsa@epbih.ba
Unsko-sanski kanton 080 020 134 info.edbi@epbih.ba
Tuzlanski kanton 080 020 135 info.edtz@epbih.ba
Hercegovačko-neretvanski kanton 080 020 136 info.edmo@epbih.ba

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana