2.8.2020. 16:43
Građanski savez: Papci iz NiP-a se lažno predstavljaju kao Predsjedništvo GS-a
Iz Građanskog saveza, na čelu s Muhamedom Fazlagićem, saopćeno je da je Bahrudin Šarić nije član GS te da je pregledom evidencije članstva utvrđeno da to nikada nije ni bio.

- Općepoznato je da je pristupio stranci NiP koja ni domaćoj ni međunarodnoj javnosti još uvijek nije ponudila uvjerljivo objašnjenje o bliskim vezama između nekih članova svog rukovodstva sa jednim od najvećih narko-kartela u Evropi. NIP sa svojim stavom prema određenim društvenim grupama kao i glorifikacijom saradnika fašističkog režima, te sklonošću antisemitizmu, kao što se može pročitati i u posljednjem izvještaju američkog Stejt departmenta i jeste njegovo prirodno stanište -navode u saopćenju.

Napominju da je predsjednik NiP-a Dino Konaković, "kao što se vidi iz priloženog, lično objavio ulazak Šarića u tu stranku".

- Evidentno je da se radi o flagrantnom lažnom predstavljanju koje vrše bivši član GS, Nihad Čolpa i članovi NiP s kojima je lično ili familijarno povezan. GS poziva Čolpu i Šarića da vrate mandate u Parlamentu FBiH koaliciji DF-GS na čijoj listi su i ušli u to zakonodavno tijelo. Podsjećamo, Čolpa i Šarić su klasični kradljivci mandata, tzv. papci, koji su izigrali povjerenje stranaka koje su ih kandidovale i iz kojih su zbog toga i izbačeni. Dakle, radi se o klasičnom lažnom predstavljanju - saopćeno je.

GS: Neka čolpa objasni koja je veza njega i Keče

Napominju da rukovodstvo GS-a, posebno generalni sekretarijat na čelu sa Ozrenom Blagovčaninom, vrši internu reviziju poslovanja tokom mandata Nihada Čolpe.

- Uz niz nepravilosti koje su već uočene važno je napomenuti da je Čolpa skoro dvije godine odbijao da sazove sjednicu stranačkog predsjedništva s ciljem kidnapovanja GS, uz svesrdnu asistenciju osoba bliskih NIP i djelatnicima medija čiji su vlasnici na crnoj listi SAD zbog veza s terorizmom još iz sredine devedesetih godina. Čolpa je dio članova GS zaista doveo u zabludu, šireći lažne informacije kako ima mandat na četiri godine s kongresa održanog 9. septembra 2017. Rukovodstvo GS intenzivno komunicira sa malim dijelom članstva koje je Čolpa svjesno doveo u zabludu. Smatramo važnim javnost informisati o činjenicama koje su lako i javno dostupne u Centralnoj izbornoj komisiji, da je Čolpa za četiri godine članstva u GS donirao oko 500 KM. Koliko je zaadio tokom mandata koji je dobio na zajedničkoj listi DF-GS, neka on sam saopšti javnosti - napominju iz GS-a.

Navode da "laži o navodno velikim donacijama koje je vršio prodajom stana su modus operandi osobe koja je ušla u nečasne radnje sa podjednako nečasnim ljudima, uključujući i najvećeg grobara lijevih i građanskih vrijednosti, koji između klečanja pred centralnoazijskim diktatorima nasitno i providno spletkari po Sarajevu".

- Nažalost, Čolpini motivi za radikalan zaokret prema koaliciji sa našim partnerom DF-om korespondira sa istekom njegovog predsjedničkog mandata kao i isključenja Amara Keče iz Demokratske Fronte i prelaska u NiP (na slici). Čolpa neka sam objasni koja je veza između njega i Keče. Naš koalicioni partner je bio maksimalno korektan do sada, uprkos činjenici da je Čolpa konstantno optuživao DF za nepoštivanje koalicionog sporazuma, a bez obavještavanja organa GS odbijao ponude za pozicije u vlasti koje su pripale GS - navode.

Napominju da ostaju privrženi koaliciji u sklopu pokreta SPD u kojoj su i druge stranke i pojedinci.

- Dajemo punu podršku radu Željka Komšića i spremni ćemo dočekati izbore u koaliciji sa DF, koju je jučer i potvrdila i ovjerila i Centralna izborna komisija.Za zaključak, u očima zakona i Centralne izborne komisije postoji samo jedno, zakonito rukovodstvo GS. Sve ostalo je bura u rakijskoj čašici pojedinaca koji još uvijek nisu sigurni da li su policijski doušnici ili novinari na privremenom radu u policiji - saopćeno je iz Građanskog saveza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana