28.9.2020. 12:24
Vlada KS donijela Akcioni plan u vezi koronavirusa
Vlada Kantona Sarajevo donijela je Akcioni plan provedbe zaključaka Skupštine Kantona Sarajevo, u vezi sa Informacijom o poduzetim mjerama i prijedlozima mjera za suzbijanje širenja koronavirusa koja je razmatrana na skupštinskom zasjedanju 25. augusta ove godine. Jedno od pitanja zastupnika Damira Marjanovića na današnjoj sjednici odnosilo se upravo na realizaciju ovih zaključaka.

Akcioni plan je, zaključkom Vlade, donesen na današnjem nastavku 31. sjednice, a nakon što je  Ministarstvo zdravstva KS u saradnji sa Kriznim štabom za praćenje i analizu situacije izazvane novim koronavirusom i Naučnim savjetodavnim tijelom ovog resornog ministarstva, kao i nadležnim javnim zdravstvenim ustanovama i institucijama, pripremilo i dostavilo Vladi KS konačan tekst ovog plana, sa detaljnim prijedlogom neophodnih mjera i aktivnosti po kojim će se postupati s ciljem unapređenja stanja u oblasti borbe protiv epidemije koronavirusa.

U 16 tačaka pojedinačno detaljno su opisani koraci implementacije skupštinskih zaključaka, sa načinom implementacije i odgovornim institucijama, te vremenskim i finansijskim okvirom za njihovu implementaciju.

Akcioni plan stupa na snagu danom donošenja i bit će dostavljen Skupštini informativno.



(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana