27.11.2020. 10:47
Baljić: Nećemo razmatrati uvođenje lockdowna
U Sarajevu je u posljednja 24 sata testirana 820 uzoraka uzetih od 23. do 26.11. od kojih je 239 novozaraženih.

Ukupno je 364 hospitaliziranih, 276 na KCUS-u uključujući i Podhrastove, dok je u Općoj bolnici 88 pacijenata. Na respiratoru je 14 pacijenata. 

U KS ukupan broj potvrđenih slučajeva Covid 19 od kraja januara je 19.001, dok je 14.549 izliječenih. U KS je 4.216 aktivnih slučajeva. Ukupno je registrovano 236 smrtnih ishoda, kazao je Kemal Beganović, član Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS. 

Rusmir Baljić, šef Infektivne klinike KCUS-a kazao je da bilježimo smanjenje broja zaraženih. 

"Pogledajte Hrvatsku i Srbiju koje kreću sa rigoroznijim mjerama i hvala našem stanovništvu. Ne možemo reći da je dobra situacija, ali je pod kontrolom. Na finoj fazi smo silazne putanje. Imali smo i izbore i vidite da nema povećanja već naprotiv smanjenje broja slučajeva. Mi nećemo razmatrati lockdown i dodatno ohrabrenje su i ovi rezultati. Ako ovako nastavimo možemo se nadati puno boljim rezultatima", kazao je Baljić.  


(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana