28.1.2021. 14:57
Ko će sada verifikovati respiratore koje je od Kineza kupio Fikret Hodžić: FUCZ nudi 40.000 KM u novom tenderu!
Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) raspisala je jučer novi tender za zakonsku verifikacija ventilatora ACM812A, repiratora koje je iz Kine kupio Fikret Hodžić, preko svoje firme "Srebrena malina".

Piše: Haris Ahbabović

Na ovaj način nastavljena je trakavica sa verifikacijom uređaja koji su plaćeni 10,5 miliona KM, a nikada nisu pušteni u rad. Riječ je o 100 uređaja koji su stigli u BiH u aprilu i maju prošle godine. 

Što je još skandaloznije u cijeloj priči, nijedan od tih respiratora još uvijek nije pušten u rad, iako su građani BiH iste platili 10,5 miliona, u vrijeme kada se već gotovo godinu dana borimo protiv pandemije koronavirusa.

Po novom pozivu, FUCZ daje 40.0000 KM za ovu vrstu posla. 

Ranije je verifikaciju obavljala firma "Verlab" iz Sarajeva, ali im je istekao ugovor. Oni su tokom prve verifikacije uređaja u Goraždu i Sarajevu utvrdili da imaju sistemski kvar, nakon čega je obustavljena svaka podjela i instalacija, koju je obavljala firma iz Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana