3.3.2021. 13:06
Šteta: Neko će odgovarati što radnicima GRAS-a nije uplaćivan radni staž sedam godina
Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta danas je odgovorio na pitanje zastupnika u Skupštini KS Zvonka Marića o situaciji u GRAS-u, odnosno nemogućnosti da radnici koji su ispunili uslove ne mogu ostvariti penziju jer im godinama nije uplaćivan radni staž.

Ministar je kazao da je za uvezivanje radnog staža potrebno osam miliona KM, ali da ta sredstva nisu planirana u Budžetu, kao ni potpisanim sporazumom prošle Vlade KS i Grasa.

„Pokušat ćemo naći način da ljudima pomognemo da ostvare svoja prava. GRAS nije svojim uposlenicima uplaćivao radni staž od 2009. do 2016. godine. Vlada KS je 4. februara donijela zaključak da Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom i Budžetski inspektorat dostave informaciju o neplaćanju doprinosa, PDV-a i obaveza po tužbama radnika po kolektivnom ugovoru. Nakon ove informacije očekujemo da će neke stvari izaći na vidjelo i ko je ove ljude doveo u ovakvu situaciju. Znat ćemo ko je odgovoran i očekujemo da ti ljudi odgovaraju za to“, kazao je Šteta.


(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana