8.3.2021. 11:58
Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u tri ulice općine Centar
Tokom proteklog perioda radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" su okončali radove na rekonstrukciji vodovodne i separatne kanalizacione mreže u ulicama Nedžada Mušića, Gornja Breka i Hamida Beširevića (Mjesna zajednica "Hrastovi-Mrkovići"), saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo. Tokom proteklog perioda radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" su okončali radove na rekonstrukciji vodovodne i separatne kanalizacione mreže u ulicama Nedžada Mušića, Gornja Breka i Hamida Beširevića (Mjesna zajednica "Hrastovi-Mrkovići"), saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

Radi se o kapitalnom projektu koji je realizovan u fazama. 

Tokom realizacije projekta postavljeno je ukupno oko 6.420 metara novih vodovodnih i kanalizacionih cijevi, od čega je ugrađeno približno 4.220 metara separatne kanalizacione mreže. Također je postavljeno 2.230 metara nove vodovodne mreže. 

- Tokom ove budžetske godine je preostalo da se uradi asfaltiranje ulica u kojima su urađeni prokopi čime bismo zaokružili ovaj kapitalni projekat - pojasnio je šef odsjeka za investicije i komunalni razvoj Rašid Karamustafić. 

Navedeni projekat je stanovništvu MZ "Hrastovi-Mrkovići" značajan jer je osim nove komunalne infrastrukture, kao osnov za budući razvoj, spriječeno daljnje kretanje tla i pojave klizišta. 

(Fena)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana