8.3.2021. 16:54
Novalić saopćio imena članova grupe koja će pregovarati o kupovini vakcina
Donijeli smo zaključak da u četvrtak u 10 sati ova grupa preko Zavoda za javno zdravstvo dostavi prijedlog ugovora s cijenom, prometnikom, tipom vakcine i količinom.
Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, objavio je danas imena članova grupe za nabavku vakcine nakon hitne sjednice Vlade ovog entiteta, prenio je N1.

Predsjednik grupe je prim. dr. Davor Pehar iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH, a članovi su : Sanja Čustović (Federalno ministarstvo zdravstva), Vesna Alagić (Federalno ministarstvo zdravstva), prof. dr. Mirsad Kacila (Odbor za zdravstvo Predstavničkog doma PSFBiH), Sanja Škuletić-Malagić (šef Kabineta permijera KS), Alma Kadić (pomoćnik ministra zdravstva KS), prim. mr. med. sci. Blaško Topalović (Zavod za javno zdravstvo TK) i doc. dr. sc. Svjetlana Hrgić (specijalista infektologije iz HNK)

”Donijeli smo zaključak da u četvrtak u 10 sati ova grupa preko Zavoda za javno zdravstvo dostavi prijedlog ugovora s cijenom, prometnikom, tipom vakcine i količinom. S tim da smo donijeli u zaključku odluku da količina ne može biti veća od 400.000. To je dovoljan broj jer i dalje ne odustajemo COVAX-a i od programa Evropske unije. To je ta okvirna količina do koje oni mogu ispregovarati i da cijena toga ne bude preko 12 miliona jer toliko sad imamo u budžetu. To su ograde i ograda je datum, četvrtak u 10 sati”, rekao je Novalić.

On je istakao da će članovi grupe u naredna dva dana obaviti razgovore o nabavci vakcina.

”Taj tim će u ova dva dana obaviti pregovore o mogućnosti nabavke i preko Zavoda za javno zdravstvo dostavit će odluku do četvrtka. Federacija ne traži veliku količinu koja se ne može dobaviti”, ispričao je Novalić.


(Mirza Kadić)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana