21.1.2022. 12:12
Šulić žestoko odgovorio na Mesićeve izjave: Javio se i ustaša da komentariše RS
Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić žestoko je reagovao na izjave bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića koji je komentarišući političku krizu u BiH i reforme izbornog zakona rekao kako niko ne pita gdje su Hrvati ili Bošnjaci koji bi trebali glasati u Republici Srpskoj.

- Javio se i Stjepan Mesić da komentariše Republiku Srpsku, sve što imam da kažem o tom čovjeku jeste da je ustaša, napisao je Šulić na svom Twitter profilu.

Stjepan Mesić je prije nekoliko dana u razgovoru za N1 rekao kako je Predsjedništvo BiH, odnosno njegovi članovi, adresa na koju se trebaju obratiti šefovi stranih država ukoliko žele razgovarati o stanju u našoj zemlji.

- Ja načelno polazim od toga da je za sve šefove država adresa s kojom komuniciraju sa BiH - Predsjedništvo BiH. Niko neće da razumije činjenicu, a to je da se iz hrvatskog korpusa bira jedan član Predsjedništva. U FBiH iz bošnjačkog korpusa se bira jedan, u RS se bira jedan. Sada bi bilo logično da neko pita gdje su ti Hrvati ili Bošnjaci koji bi trebali glasati u RS. To se ne problematizira, nego se problematizira onog ko dolazi iz hrvatskog korpusa, rekao je Mesić.

(Ajdin Balićevac)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana