19.5.2022. 21:44
Erdogan optužio lidera opozicione stranke CHP da je izjavio da je Alija Izetbegović "živio u pećini"
Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan na današnjoj sjednici AK Partije osvrnuo se na riječi predsjednika opozicione stranke CHP, Kemala Kiliçdaroglua, koji je nedavno izjavio da je “Alija Izetbegović živio u pećini”.

Naglašavajući da je Alija Izetbegović jedan od najvažnijih mislilaca islamskog svijeta, Erdoğan je kazao da ove riječi Kılıçdaroğlua pokazuju i prema kojim kriterijima on djeluje, piše Stav.

“Pokušao je Alijin vojni štab obezvrijediti nazivajući ga pećinom”, rekao je Erdoğan, dodajući kako Kılıçdaroğlu ima političke partnere upravo među onima koji žive u pećini, te mu je poručio da nastavi put sa njima.

Kılıçdaroğlu je prije nekoliko dana, gostujući u udruženju Bosna Sancak u Istanbulu, rekao da je za vrijeme Agresije na Bosnu i Hercegovinu tadašnji predsjednik CHP-a, Deniz Baykal, posjetio Aliju Izetbegovića “u pećini u kojoj je živio”.

(A. Balićevac)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana