26.5.2022. 11:47
Osam ekipa na turniru u sjedećoj odbojci 'Sarajevo Open 2022'
Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci “Sarajevo Open 2022”, 21. po redu, počinje sutra u Sarajevu i trajat će do nedjelje.

Direktor OKI Fantomi Mirsad Mirojević ističe da je ovaj turnir proglašen najboljim turnirom u sjedećoj odbojci u svijetu, te da će na turniru učestvovati osam ekipa.

- Organiazacija turnira je završena, ekipe već dolaze u Sarajevo. Većina ekipa koristi ovaj turnir da odigra što više utakmica protiv nas, jer poznato je da smo mi vodeća zemlja u Evropi u ovom sportu – rekao je Mirojević.

Kako je kazao, na turniru će učestvovati reprezentacije Italije, Slovenije, Hrvatske, klubovi Dresden, Hrabri iz Zagreba, te tri ekipe iz BiH – Borac Banja Luka, Jedinstvo Brčko i domaćin OKI Fantomi.

- Očekujemo vrhunsku odbojku i dobru posjetu. Nadamo se da će građani Sarajeva doći da nas podrže – rekao je Mirojević.

Sutra je na rasporedu grupna faza turnira i polufinalni mečevi. U nedjelju će biti održano razigravanje za plasman ekipa i finale. Susreti se igraju u dvorani "Ramiz Salčin". Trener OKI Fantomi Sead Mršo je rekao da su njegovi igrači već tri mjeseca u trenažnom i takmičarskom procesu. Podsjetio je da su Fantomi prvaci Evrope koji u prvenstvu BiH nisu izgubili niti jedan set.

- Ostala nam je utakmica protiv Spida koja će odlučiti prvaka, mada smo prvi meč rješili u svoju korist. Vjerujem da će turnir Sarajevo Open 2022 biti odlična prilika za Fantome da pokažu još jedanput da su najbolja ekipa u Evropi – rekao je Mršo.


(FENA/  Amer M.)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana