29.5.2022. 17:20
Pojavio se novi snimak iz drugog ugla sukoba između "Manijaka" i "Lešinara": "Bježanija" navijača iz Banjaluke, u jednom momentu navijač Borca ostao na podu među navijačima Želje..
Kod Kupresa su se potukle navijačke skupine Željezničara i banjalučkog Borca, poznatiji kao "Manijaci" i "Lešinari".

Privedeno je desetak osoba dok je njih nekoliko pretrpjelo lakše tjelesne povrede.

MUP Kantona 10 će kriminalistički obraditi sve uhapšene osobe, te proslijediti slučaj na dalji postupak.

"Lešinari" su preko Kupresa putovali ka Posušju gdje danas gostuje Borac, a na Kupresu su ih sačekali navijači Željezničara, te je izbila masovna tuča u kojoj je bilo i povrijeđenih.

Prema prvim informacijama nekoliko osoba je zatražilo medicinsku pomoć, a privedeno je desetak osoba, koje se nalaze na kriminalističkoj obradi.

Prema pisanju medija, na dva autobusa je pričinjena veća materijalna šteta. Također, kako mediji iz naše države prenose, autobus navijača Borca je u potpunosti uništen.

"Oko 14.30 je došlo do tuče navijača Borca i Željezničara. Dolaskom policije, oni su se razbježali, ali naši pripadnici su uspjeli da pronađu i privedu njih desetak, koji su trenutno na kriminalističkoj obradi. Ono što u ovom trenutku znamo je da su dva autobusa oštećenja, djeluje da je u pitanju veća materijalna šteta i nekoliko osoba je povrijeđeno. Djeluje takođe da su u pitanju lakše tjelesne povrede, ali to ćemo sa sigurnošću znati kad budu završeni ljekarski pregledi", rekao je Vrdoljak za Mondo portal.

"Pobjeda" u ovom obračunu pripala "Manijacima"

Prema informacijama koje dolaze, Manijacima je pripala "pobjeda" u ovom obračunu. Navodno su Manijaci oduzeli Lešinarima dva bubnja i megafon, dok je autobos, kao što smo i naveli, u potpunosti uništen. 

U međuvremenu se pojavio jedan od snimaka koji pokazuje trenutak kada su "Manijaci" natjerali u bijeg "Lešinare".

Na snimku se vidi i kako je jedan navijač Borca ostao na podu među navijačima Željezničara, ali su mu Manijaci pomogli da ustane i nisu ga dodatno ugrožavali. 
 
 
Nastavak sukoba iz 2013. godine između dvije navijačke grupe

U mjestu Oborci kod Donjeg Vakufa u aprilu 2013. godine došlo je do tuče navijača Željezničara i banjalučkog Borca.

Tada je nekoliko osoba povrijeđeno, a među njima su, osim navijača, i policijski službenici. 

Tada su navijači Borca putovali su iz Banje Luke na utakmicu sa Olimpicom u Sarajevo, dok su Manijaci išli gledati svoj klub na gostovanju kod prijedorskog Rudara.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana