25.6.2022. 13:49
Obilježena 31. godišnjica od osnivanja Patriotske lige Kantona Sarajevo i Hadžića
Polaganjem cvijeća, te svečanom akademijom u Multimedijalnoj sali općine Hadžići sinoć je obilježen Dan patriotske lige Kantona Sarajevo i Patriotske lige Hadžići. Ovom značajnom obilježavanju prisustvovao je i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, koji je u obraćanju prisutne podsjetio kako naši saborci i danas trpe nepravdu, te su i danas zapostavljeni, iako su branili našu domovinu.

''Naše patriote su sinonim za odbranu naše domovine, jer je formiranje Patriotske lige značilo da ćemo se organizovano boriti protiv agresora. Nažalost, i danas smo svjedoci nepravde prema ovoj populaciji, a mi se svakodnevno trudimo da vratimo dignitet našim saborcima, onim nanjzaslužnijim za današnju slobodu koju uživamo. Ovakvi datumi su prilika da im odamo počast, te da njegujuću kulturu sjećanja ne zaboravljamo nadljudske napore za naše, ali i živote naših budućih naraštaja. Svoje obraćanje završio bih jednom porukom vojnika sreće Senada Fazlića, koji je ranjen na samrti kazao svojim saborcima: 'Ne bojte se, nastavite dalje da se borite, Bosne će biti, da je makar kao zrno'. Bosne ima, i ona živi u svima nama'', poručio je ministar Osmanović. 

Ovom prilikom ministru Osmanoviću uručena i je zahvalnica za nesebičnu podršku u radu Udruženja boraca 'Patriotska liga općine Hadžići. 

Pripadnici Patriotske lige Bosne i Hercegovine dali su nemjerljiv doprinos odbrani zemlje, svedočeći o odlučnosti i hrabrosti svih onih koji su se suprotstavili prvom udaru agresora na međunarodno priznatu državu i štiteći temeljne civilizacijske vrijednosti, kao i dostojanstvo njenih lojalnih građana i ravnopravnost naroda. 


(Patria/Admir O.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana