12.8.2022. 19:55
Brojne poznate face prisustvuju svečanosti otvaranja 28. Sarajevo Film Festivala
Prije početka svečanosti otvaranja 28. Sarajevo Film Festivala na Festivalskom trgu upriličen je prijem dobrodošlice.

Na prijemu su prisutni Danisa Tanovića, visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt), Ademir Kenović, Pjer Žalica i drugi, piše portal "Avaza". 

Bivši direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra bio je također među gostima koji su posjetili koktel dobrodošlice.

Među zvanicama su i političari, između ostalih tu su i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, predsjednik NiP-a Elmedin Konaković sa suprugom Dalijom, šef Delegacije i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini ambasador Johan Satler (Johann Sattler)


Nakon ovog prijema gosti i zvanice prošetat će crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta Sarajevo. Potom će uslijediti i svečana dodjela nagrada Počasno Srce Sarajeva koje će biti uručene švedskom reditelju Rubenu Ostlundu i ukrajinskom scenaristi i reditelju Sergeju Loznitsi, navodi portal "Avaza". 

 

Foto: N1 

Foto: N1 

 

Foto N1 

 

 

 

(Aldina R.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana