28.9.2022. 21:05
Dodik: "Džaferović se boji ovog našeg referenduma, koji mu visi za glavom"
Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je kako BiH niko i ne pita hoće li ili neće priznati ruske referendume u Ukrajini.

Dodik je, komentarišući izjavu Šefika Džaferovića da BiH neće priznati referendume u Ukrajini, naveo za "Nezavisne" da se za to pita Predsjedništvo BiH.

- Može on da govori šta hoće. Mi mislimo da BiH neće imati odluku o tome. BiH niko i ne pita hoće li priznati ili neće priznati. Ja mislim da svi imaju pravo na tu vrstu referenduma. Mislim da je Zapad posijao tu vrstu neizvjesnosti, ako je prihvatio da na bazi odluke skupštine ili jedne grupe ljudi u Kosovu prizna nezavisnost, zašto onda ne bi moglo na bazi referenduma - kazao je Dodik.

Dodao je da priznao to Džaferović ili ne, ko ga pita. 

- Formalno - pravno, Predsjedništvo neće biti u prilici da odbije te referendume, bar u dijelu onoga ako to bude u mjesec i nešto dana, dok ne dođe novo Predsjedništvo, a ne vjerujem ni novo. Ja ću uložiti svaku vrstu veta, jer smatram da BiH nema s tim ništa. On se boji ovog našeg referenduma, koji mu visi za glavom - rekao je Dodik za "Nezavisne novine". 



(Fena / Aldina R.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana