28.3.2024. 14:40
Premijer FBiH Nermin Nikšić prokomentarisao imenovanje direktora KCUS-a: "Smatram da treba poništiti konkurs"
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić (SDP) održao je konferenciju za medije na pauzi hitne sjednice Vlade FBiH.

On je prokomentarisao imenovanje direktora KCUS-a, koje još uvijek nije došlo na dnevni red.

- Postoji više mogućnosti kada je u pitanju imenovanje direktora KCUS-a, ali cijenim da ću imati utjecaja na kolege u Vladi, vodeći računa o zakonu, a imamo i neke političke obaveze. Ukoliko uskratimo saglasnost Ismetu Gavrankapetanoviću, bila bi to neka vrsta prevare, pa smatram da treba poništiti konkurs. Ali, ne isključujem ni druge varijante - kazao je.

Naveo je da je Vlada FBiH zatražila da se intenziviraju aktivnosti Fedefalne uprave policije, FMUP-a i kantonalnih ministarstva i uprava policije kako bi se sigurnosna situacija zadržala na dobrom nivou i još podigla.

Naveoje da Vlada i resorna tijela rade sve kako si sigurnosna situacija bila stabilna i nema razloga za bilo kakav strah ili paniku.

- Poručujemo i građanima i našim partnerima i zastupnicama u NSRS drugim nivoima da će Vlada FBiH ostati opredijeljena da radi na evropskom putu. Nije nam drago zbog problema koji se pojavio na političkom nivou. Tražit ćemo kroz formu razgovora i kompromisa da nastavimo raditi na evropskom putu - rekao je Nikšić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana