18.4.2024. 10:38
Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna
Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je neprepoznatljiva a fotografija koju je objavila organizacija Pomozi.ba bila je dovoljan signal za humane ljude u BiH koji su za nešto više od 19 sati prikupili potrebna sredstva za njeno liječenje.

Njen studentski život je završen prije nego je i počeo. Upisala je fakultet i dobila index, ali se razboljela u avgustu 2023. i predavanja je dočekala u bolničkom krevetu. Njenu mladost, snove i planove uništila je teška bolest tumor na kičmenoj moždini.

Ljekari u našoj zemlji su joj preporučili operaciju i liječenje u inostranstvu. Jako rizična operacija na kičmenoj moždini je već urađena u Istanbulu, a sada joj slijede radioterapije. Za njeno liječenje je potrebno 24.285 eura.

(Erna H.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana