19.4.2024. 9:29
Nešić burno reagovao na rečenicu gradonačelnice da Banjaluka nikada neće biti u Srbiji: "Popij bromazepam, a onda se bavi Sarajevom"
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je prokomentarisala jučerašnji SNSD-ov skup u Banjaluci, a to se nije dopalo državnom ministru sigurnosti Nenadu Nešiću.

Naime, ona je, između ostalog, objavila da su Banjaluka i RS u Bosni i Hercegovini, te da nikada neće ući u sastav Srbije.

Nešić joj je odgovorio da ne brine za Banjaluku, te da je ona srce manjeg bh. entiteta RS.

"Benjamina, tako mlada, i tako iznervirana, a ti izlivaš mržnju. Prvo jedan bromazepam, a onda se bavi Sarajevom. Pokušaj da se napravi korak naprijed i da se u Sarajevo vrati duša koju je imalo kada je tamo živjelo 200.000 Srba. Ne možete izbrisati tragove da su tamo nekada živjeli Srbi, pa pokušajte da vratite bar dvije srpske porodice. Uradite i nešto plemenito. Ne brinite za Banjaluku, ona je srce Republike Srpske. Pozdrav iz susjednog Istočnog Sarajeva. 
P.S. Ne brinite, nećemo se vratiti u Sarajevo. Mi smo izgradili naše Istočno Sarajevo, a to je Republika Srpska", napisao je Nešić. 


(Ajdin B.)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana