19.4.2024. 23:00
Šta je, zaista, rekao iranski ambasador u Srbiji o genocidu: Genocid u Srebrenici nazvao "nekim zločinom"
Ne stišava se buka u medijima nakon gostovanja ambasadora Irana u Srbiji, Rašida Hasana Pura Baeija, u programu TV Informer u Srbiji.

Naime, on je govorio i o Rezoluciji UN-a o genocidu u Srebrenici, a mediji u Srbiji su prenijeli njegovu navodnu izjavu u kojoj on negira genocid u Srebrenici.

Pogledali smo cijelo emisiju "Info jutro" na TV Informer, te vam u nastavku prenosimo doslovan tekst izjave ambasadora Irana u Srbiji, odnosno identičan tekst na način kako je sa perzijskog njegove izjave preveo prevodilac u studiju.

"Izvršen je veliki zločin i u Srbiji se slažu da je tamo bio neki zločin. Ta činjenica se predstavlja na veoma neispravan način. Apsolutno je za svaku osudu da ovaj događaj koriste kao politički instrument, za svoje ciljeve. Iza toga stoji jedna skrivena agenda. Čak je i Srbija priznala da se tamo desio zločin. Ali, predstavljanje srpskog naroda kao genocidnog naroda je apsolutno sa političkim namjerama  i ciljevima. Sami inicijatori te rezulocije su učinili više genocida nego bilo ko drugi, čak su to uradili u Srbiji. Ako postane pravilo da narode proglasiš genocidnim, onda se to može primjenjivati na mnogim mjestima", rekao je u programu iranski ambasador u Srbiji.

(Sead M.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana