23.4.2024. 7:59
Predsjedništvo BiH danas o prijemu Kosova u Vijeće Evrope
U Sarajevu će danas biti održana vanredna sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i to na zahtjev članice kolektivnog šefa države Željke Cvijanović.

Cvijanović je jučer podnijela zahtjev za održavanje vanredne sjednice sa samo jednom tačkom dnevnog reda - stav Predsjedništva BiH u vezi s apliciranjem Kosova za članstvo u Vijeće Evrope.

Podsjetimo, prošle sedmice Vijeće Evrope usvojilo je izvještaj kojim se preporučuje članstvo Kosova u toj međunarodnoj organizaciji.

Bh. predstavnici u Vijeću Evrope glasali su podijeljeno - za su bili Sabina Ćudić i Saša Magazinović, a protiv Branislav Borenović i Snježana Novaković Bursać.

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana