23.4.2024. 8:34
Dodik ponovo u posjeti Rusiji
Predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik boraviće u Sankt Peterburg gdje će prisustvovati Međunarodnom bezbjednosnom forumu.

Na forumu učestvuju lideri i zvaničnici iz više od 120 zemalja kojima će se putem video linka obratiti i ruski predsjednik Vladimir Putin, piše RTRS.

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Nenad Nešić kasno sinoć je objavio fotografiju iz aviona u društvu Milorada Dodika.


Podsjetimo, Dodik je ranije ovog mjeseca najavio svoje prisustvo na dva značajna događaja u Rusiji.

Krajem aprila planirao je učestvovati na bezbjednosnom forumu u Sankt Peterburgu, dok je za mjesec juni zakazano učešće na Sanktpeterburškom međunarodnom ekonomskom forumu.

Dodik je tada izjavio da će se aktivno uključiti u bezbjednosni forum, koji predstavlja 12. Međunarodni susret visokih predstavnika zaduženih za pitanja bezbjednosti, a koji će se održati od 23. do 25. aprila.

Također, predsjednik RS-a planira posjetiti Sankt Peterburg u junu kako bi prisustvovao ekonomskom forumu, gdje se nada susretu sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom i drugim visokim zvaničnicima.

Dodik ističe važnost ovih foruma za jačanje saradnje i razmjene sa ruskim kompanijama, te kao priliku za upoznavanje sa svjetskim dostignućima u ekonomiji i bezbjednosti.

(Ajdin B.)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana