23.4.2024. 14:13
Zbog nemogućnosti puta u Izrael, u Međugorju sve više hodočasnika iz Amerike
U Međugorju je zadnjih mjeseci zabilježeno značajno povećanje hodočasničkih grupa engleskog govornog područja, posebno iz Amerike - piše Večernji list.

Glavni razlog tome je nemogućnost hodočašćenja u Izrael zbog ratnih nemira, pa većina agencija preusmjerava svoja hodočašća upravo u Međugorje.

Trenutno je u Međugorju jedna velika grupa Amerikanaca, čak njih 180, koji su došli u pratnji poznatog američkog svećenika fra Donalda Callowaya u organizaciji agencije „206 Tours“.

Imali su priliku moliti i čuti svjedočanstvo Ivana Dragičevića na Brdu ukazanja. Uz njih, u Međugorju je još nekoliko manjih grupa iz Amerike i Engleske, te Irske, piše Medjugorje-info.com.

Iz ureda informacija doznaje se kako su ovih dana u Međugorju boravile i još borave hodočasničke grupe iz ovih zemalja: USA, Brazil, Irska, Engleska, Vijetnam, Kolumbija, Korea, Poljska, Mađarska, Argentina, Ekvador, Češća, Ukrajina. Litva, Latvija, Slovenija, Kina, Indija, Dubai, Švicarska, Albanija, uz hodočasnike iz Hrvatske i BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana