25.4.2024. 22:28
EUFOR objavio novi snimak vježbe s Oružanim snagama BiH
Pripadnici EUFOR-a u Bosni i Hercegovini su objavili novi snimak sa terena u sklopu vojne vježbe "Meleager".

Iz EUFOR-a su saopćili kako u vježbi učestvuju Oružane snage Bosne i Hercegovine te pripadnici Strateških rezervnih snaga EUFOR-a odnosno vojnici iz Francuske, Nizozemske i Italije.

Vojnici su vježbali bojevo gađanje kombinovanim naoružanjem, a izvršena je i prezentacija oružja kao i razmjena znanja.

- Vježba "Meleager" ima za cilj da simbolizira snažne veze između EUFOR-a i Oružanih snaga BiH. Tokom svog boravka u BiH, ove Strateške rezervne snage će provoditi obuku i patroliranje sa snagama EUFOR-a, što će omogućiti EUFOR-u da uvježba efikasnu integraciju Strateških rezervnih snaga u strukturu snaga EUFOR-a. 

Oni će također provoditi obuku zajedno sa EUFOR-om i OS BiH. Ovo će dodatno povećati saradnju i interoperabilnost između EUFOR-a i OS BiH - ranije je saopćeno iz EUFOR-a.



(Erna H.) 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana