26.4.2024. 20:32
Advokat Ibre Bešlije: Dino Konaković govori neistine!
Policijski službenik FUP-a Ibro Bešlija putem svog advokata demantovao je navode iznesene na jučerašnjoj konferenciji za novinare ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića o tome da je krivični postupak koji Tužilaštvo BiH provodi pod kodnim imenom "Black Tie 2" generisan kao njegova osveta, te da mu je oduzeta dozvola za pristup tajnim podacima.

Novinska agencija Patria pokušala je stupiti u kontakt s Bešlijom, ali nas je on uputio na svog punomoćnika, advokata iz Sarajeva Alena Nakića.

Nakić nam je u telefonskom razgovoru potvrdio da on jeste Bešlijin punomoćnik, istakavši kako su apsolutno netačne informacije koje su u vezi s Bešlijom i njegovom ulogom u pomenutom postupku objavljene u medijskom prostoru, kao i od strane ministra Konakovića.

Prema Nakićevim riječima, takve informacije za cilj imaju difamaciju Bešlije i njegove časne uloge u okviru Federalne uprave policije, kao agencije za sprovođenje zakona koja je učestvovala u velikom broju uspješno sprovedenih policijskih akcija.

Nakić naglašava da je naročito neistinita Konakovićeva tvrdnja kako je Bešliji oduzeta sigurnosna dozvola.

Dodaje da je nakon proširene sigurnosne provjere, koju je provela OSA BiH, tragom novinskih članaka, nepobitno utvrđena Bešlijina lojalnost državi BiH i njenom sigurnosnom sistemu.

Nakić je dodao kako Bešlija očekuje da će i ostali policijski službenici, a posebice oni koji su tretirani u posljednjoj policijskoj akciji, na osnovu činjenice da je protiv njih pokrenut krivični postupak, biti podvrgnuti istovrsnoj sigurnosnoj prvojeri, kakvoj je i on sam bio podvrgnut na osnovu novinskih članaka, uključujući i privremenu zabranu pristupa tajnim podacima svih stepena tajnosti do okončanja postupka proširenog sigurnosnog provjeravanja.

(NAP)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana