28.4.2024. 9:46
Srđan Mazalica prijeti: Onda dođe MUP RS-a i kaže im 'Hajmo bježati'
Zastupnik SNSD-a u NSRS Srđan Mazalica je otkrio kako vlast manjeg bh. entiteta planira održati jesenje lokalne izbore.

Mazalica je kazao da će se oni organizirati prema nedavno usvojenom entitetskom izbornom zakonu, a ne po onom koji je "nametnuo" visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt). 

SNSD-ov zastupnik je naglasio da je on "nelegalan jer ga nije izabralo Vijeće sigurnosti UN-a". 

Objasnio je da biračke odbore biraju skupštine gradova i općina, a ne CIK BiH, te da su biračka mjesta u nadležnosti Vlade RS. Otišao je toliko daleko da je i opisao ishod sukoba dva biračka odbora.

- I onda dođe policija, pita taj (CIK-ov) birački odbor gdje će organizovati izbore, oni kažu: "tu i tu", a oni im kažu "ajmo bježat" - kazao je Mazalica.

Zastupnik je ponovio da neće biti lokalnih izbora po "Šmitovom zakonu, makar trebalo do januara iduće godine da ih provedu".

(Sead M.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana