28.4.2024. 19:08
Milorad Dodik sa Senadom Hadžifejzovićem: Nema ambicije za secesiju, nego ide razdruživanje sa FBiH ako se ne mogu uspostaviti korektni odnosi
Predsjednik RS Milorad Dodik gost je Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem. Emisija se emituje iz Administrativnog centra Vlade RS.

On je kazao da je osnovni problem da se u RS poštuje Dejtonski mirovni sporazum, a da im se često govori i spočitava baš to.

- RS ima ozbiljan ekonomski i društveni život. Imamo skoro 150.000 više nezaposlenih nego kada sam došao na vlast. Investicije u RS na nikad većem nivou. Otvaramo fabrike sa oko 1.000 radnika, dolaze iz EU. Imamo problem da postoji ambasador SAD koji želi svaki dan na nanese štetu RS - rekao je.

Upitan da li je spreman da sve rizikuje zbog vanredne situacije, ali je Dodik odgovorio da nema nikakve vanredne situacije.

- RS vodi procese, niko nije ugrožen tim procesima. Politika koju vodimo nema namjeru da bilo koga izaziva. Vidim da postoji turbulencija u Sarajevu, ali moram reći da nema nikakve vanredne situacije, pozivam građane da u miru proslave praznike, nema straha od bilo čega. Postoje različite izjave  u FBiH, ali nema nikakve ambicije za secesiju, ali ukoliko se ne mogu uspostaviti nikakvi korektni odnosi mi smo spremni da se razdružimo sa FBiH. Ukoliko postoje bilo kakvi problemi mi ga trebamo riješiti sa FBiH, a ne BiH jer je sve u BiH izvedeno iz entitetu. Podvala je priča o secesiji. Jedina secesija koja se ovdje desila je BiH od Jugoslavije - kazao je Dodik.

Poručio je da "bošnjačka politička struktura nikada nije prihvatila Dejton".

- Više je Zlatko Lagumdžija moljakao da bude imenovan, jer nekog bolesnog tamo ima. Nisam očekivao da je spreman da uništi cijelu strukturu, kao što je radila Bisera Turković - istakao je.

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana