29.4.2024. 19:46
Vučić: Vaskršnji Sabor odgođen. Moramo rezonovati odluke prije usvajanja rezolucije o Srebrenici
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom dugo razgovarao i da je on tražio da se pomjeri vaskršnji Sabor na trenutak, da bi zajednički rezonirali, racionalizirali jedinstvene odluke poslije izglasavanja rezolucije o Srebrenici i da je on to prihvatio.

"Imamo mnogo tema koje su za nas važne, da govorimo o saradnji u svim oblastima od suštinskog značaja i zaštite ćiriličnog pisma, u oblastima kulture i ekonomije gdje to ide bolje nego ikada. Prihvatio sam to da poslije održimo vaskršnji Sabor", odgovorio je Vučić na konferenciji za medije na pitanje da li će Dodik od njega tražiti podršku za otcjepljenje RS od BiH.

Istakao je da je stav RS poznat.

"Srbija priznaje BiH i njen teritorijalni integritet i teritorijalni integritet RS i traži poštovanje Dejtona", rekao je Vučić i još jednom pitao američke "partnere" zašto podržavaju kršenje Dejtona.

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana