5.5.2024. 16:52
Zemlje OIC-a podržale Nacrt rezolucije o genocidu u Srebrenici
Zemlje članice Organizacije islamske saradnje (OIC) podržale su Nacrt rezolucije Opće skupštine Ujedinjenih naroda kojom se 11. juli proglašava Međunarodnim danom refleksije i komemoracije genocida u Srebrenici, ističući važnost za međunarodnu zajednicu u prevenciji ponavljanja takvih događaja.

Deklaracija u kojoj je iskazana ova podrška usvojena na 15. dvodnevnom zasjedanje
zemalja članica, koje je završeno danas u Banjulu, glavnom gradu Gambije. 
Za nju je glasalo 57 zemalja članica.

Samit je održan pod motom "Jačanje jedinstva i solidarnosti kroz dijalog za održivi razvoj", a između ostalog, tretirao je i druga važna pitanja u islamskom svijetu, prenosi Mina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana