6.5.2024. 13:46
Direktorica OŠ "Kovačići" optužila Vildanu Bešliju iz Naše stranke da je bez pitanja snimila izborni spot u dvorištu škole
Direktorica Osnovne škole "Kovačići" Fahreta Sijerčić oštro je reagirala na promotivni spot zastupnice Skupštine Kantona Sarajevo Vildane Bešlije iz Naše stranke.

Sijerčić traži da se spot povuče a Bešlija, u najmanju ruku, izvini. 

U pismu Skupštini KS direktorica Sijerčić navodi da je slučajno saznala da je OŠ "Kovačići" dio političkog spota. Ističe da nije niti znala, a još manje da je odobrila da se ova javna ustanova nađe na političkom spotu. 

"Kako možemo vjerovati u zaštitu dječijih, radničkih i ličnih prava, koja smo vama kao zastupnicima povjerili na izborima, ako ovako djelujete u profesionalnom radu", navodi ona. 

Sijerčić od predsjedavajućeg i Skupštine Kantona Sarajevo traži da poduzmu sankcije prema zastupnici Bešlija. 

"Nama i našoj djeci, prije svega, treba bezbjednost i mir u svakom smislu, kao i vladavina Zakona!", napisala je ona. 

Bešlija je na društvenim mrežama krajem prošlog mjeseca objavila politicki spot. Mnogi su ga razumjeli kao početak njene kampanje za načelnicu Novog Sarajeva. 

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana