6.5.2024. 15:11
U okviru dm kampanje Zajedno za bolje sutra podržano 14 projekata
U okviru društveno odgovorne kampanje ZAJEDNO za bolje sutra 2023. – podrška projektima za unapređenje i očuvanje mentalnog i fizičkog zdravlja žena, kompanija dm je podržala realizaciju 14 projekata s područja cijele BiH, s više od 60.000 KM.
Podržani su projekti s aktivnostima poput: stručnih predavanja i radionica na razne teme, savjetovanja, izrada edukativnih priručnika, učenja taekwondo i joga tehnika i sl. 

Jedan od podržanih je i projekt „Pleti i prijateljstvo ispleti“ u organizaciji Udruženja Lotos koje se bavi projektima zaštite mentalnog zdravlja djece i odraslih. Cilj projekta bio je unaprijediti psihosocijalno funkcionisanje žena treće životne dobi te unaprijediti kvalitet njihovog života, ublažiti osjećaj izolacije i odbačenosti. U okviru projekta realizovane su kreativne radionice, edukacije, savjetovanje i socijalne aktivnosti.

Lotos je posljednjih osam mjeseci, zahvaljujući sredstvima dm-ove inicijative „ZAJEDNO za bolje sutra“, za žene treće životne dobi bio sigurno mjesto, u kojem su se osjećale prihvaćene, dobro došle i cijenjene članice našeg društva, manje usamljene i još uvijek funkcionalne. Aktivnosti započete ovim projektom se u velikoj mjeri i dalje nastavljaju zbog iskazanog interesa korisnica, koje i dalje osjećaju potrebu za podrškom u očuvanju svog mentalnog zdravlja i suočavanju sa individualnim teškoćama, ali i njegovanju preostalih kapaciteta svoje ličnosti“, kazala je izvršna direktorica Udruženja, Emina Hadžihalilović Muračević, dipl.psiholog.

Žensko zdravlje je jedna od tema kojom se kompanija dm aktivno bavi, te je uz kampanju ZAJEDNO za bolje sutra u okviru teme organizirana i prva stručna konferencija dm ženski razgovori, u junu prošle godine. Projekti unapređenja i očuvanja fizičkog i mentalnog ženskog zdravlja podržani su i na 6. dm ženskoj utrci.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana