7.5.2024. 16:17
Ispred Ambasade BiH u Vašingtonu spomenik ubijenoj djeci Sarajeva
Povodom 5. maja, Dana sjećanja na ubijenu djecu opkoljenog Sarajeva u periodu 1992. do 1995. godine, ispred zgrade Ambasade Bosne i Hercegovine u Vašingtonu postavljena je spomen-ploča.

Uz spomen-ploču je zasađena žalosna vrba u znak trajnog sjećanja na 1.601 dijete ubijeno tokom opsade Sarajeva.

Cilj postavljana ove spomen-ploče ispred zgrade Ambasade Bosne i Hercegovine u Vašingtonu, u neposrednoj blizini američkog Ministarstva vanjskih poslova (State Department) jeste da služi kao vječni podsjetnik i tužna uspomena na ubijenu djecu našeg glavnog grada, ali i na svu djecu koja su ubijena tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, kako se takvi zločini nikada više ne bi ponovili.

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana