7.5.2024. 17:52
Rudnik uglja "Kreka": Radilo se nadljudskim naporima da bi se došlo do zatvorenog komorata
Iz rudnika uglja "Kreka" su se oglasili povodom vijesti da je izvučeno tijelo rudara Asima Šehanovića iz jame rudnika "Mramor" kod Tuzle.
- Prema Planu aktivnosti akcije spašavanja koju je organizovao i kojom je rukovodio Štab službe spasavanja Rudnika uglja "Kreka“ d.o.o. – Tuzla, a provodila Četa za spašavanje Pogona "Mramor“ sa ekipama Čete za spasavanje organizovanim po smjenama i sa smjenom na licu mjesta, izvodili su se radovi na izradi probojne prostorije specijalnim metodama za koju su članovi Čete obučeni.

Probojna prostorija kroz zarušeni materijal u otkopu se maksimalno osiguravala i bila usmjerena u pravcu lokacije gdje se prema raspoloživim informacijama pretpostavljalo da se nalazi prvi kopač Asim Šehanović.

Nadljudskim naporima i u veoma teškim uslovima članovi Čete za spasavanje Pogona "Mramor“ danonoćno su radili i prema prvim informacijama su uspjeli doći do zatvorenog komorata u otkopu, te je akcija spašavanja i dalje u toku - saopćeno je iz rudnika uglja "Kreka".

Kako smo ranije objavili, rudar Šehanović je bio oženjen i otac jednog djeteta.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana