8.5.2024. 10:14
Islamska zajednica BiH zabrinuta prekidom emitiranja programa FTV: Hitno pronaći rješenja
Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini je zabrinuta prekidom produkcije i emitiranja programa RTV Federacije BiH.

Kako se navodi u saopćenju za javnost Ureda za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice u BiH, uloga javnog servisa u svakoj slobodnoj i demokratskoj državi i društvu je od presudne važnosti.

“Svi akteri javnog i političkog života trebali bi rješavanje dugogodišnjih problema u funkcionisanju javnog RTV sistema staviti u vrh svojih prioriteta. Vjerske zajednice pa tako i Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini kao aktivan dio društva ima interes u funkcionisanju profesionalnog i nezavisnog javnog medijskog servisa, te još jednom apeluje na sve odgovorne da hitno iznađu rješenja i omoguće nesmetan rad, kako FTV BiH, tako i drugih javnih servisa”, dodaje se u saopćenju.

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana