8.5.2024. 11:21
Čavalić traži hitnu sjednicu Predstavničkog doma FBiH zbog FTV: Svaka minuta je važna
Osnivač RTVFBiH je Parlament FBiH. Nema izgovora. Svaki minut blokade emitovanja programa Federalne televizije košta - nije samo pretplata izvor finansijskih sredstava, već i TV oglašavanje (posebno kod FTV), poručio je predsjednik Kluba Stranke za BiH u Predstavničkom domu FBiH Admir Čavalić i uputio zahtjev za održavanjem hitne ili vanredne sjednice Predstavničkog doma.

"Danas je privremeno onemogućeno emitiranje programa Federalne televizije - RTV FBiH. Moguće da će se to nastaviti i u narednim danima. Osnivač RTV FBiH je Parlament FBiH. Shodno navedenom, upravo: Parlament FRiH nosi najveću odgovornost u vezi rada i funkcionisanja ove televizije. Zhog toga smatram da je potrebno pokrenuti Parlament u pravcu rješavanja ovog problema - organizacija vanredne ili tematske sjednice sa ciljem razmatranja i rješavanja postojećeg problema. Bitno je da se ukliuče i nadleźna radna tijela parlamenta. Također, potrebno je da zasjeda i Koglegij, te adekvatno reaguje", poručio je Čavalić.

"Posebno zabrinjava činjenica da je radnicima na Federalno| televiziji onemogućeno da danas rade, Bosna i Hercerovina treba imati stabilan i funkcionalan javni RTV servis, a isto podrazumijeva neometano funkcionisanje RTVFBiH, BHRT i RTRS.

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana