8.5.2024. 21:24
Karan tvrdi: "Rezolucija o Srebrenici je najveća prijetnja Srbiji i RS, Lagumdžija bi se iz Amerike trebao vratiti sa lisicama na rukama"
Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srpske, rekao je da je "pokušaj nametanja rezolucije o Srebrenici najveći napad na srpski narod od kad postoji, daleko najveći".

"To je potencijalno, a i sada najveća prijetnja RS i Srbiji", rekao je Karan, koji tvrdi da "napad na RS otvoreno traje 30 godina".

"Postoji najmanje devet ključnih elemenata ove rezolucije, a jedna je ona koja traje sada ovog časa koja je procesne materijalne prirode.

U procesnoj prirodi važno je naglasiti da je samo iniciranje ove rezolucije je napad na ustavni poredak i rušenje ustavnog poretka i rušenje šefa države koje je kolektivno Predsjedništvo Bosne i Hercetgovine", rekao je Karan.

On kaže da u Tužilaštvu traže da se ambasador BiH Bojan Vujić procesuira zato što je iznio tačne, istinite, medijski jasne i nedvojbene informacije stranih službi, prenosi ATV.

"A Lagumdžija koji je uradio klasični državni udar bi trebao biti doveden iz Amerike sa lisicama na rukama", rekao je Karan.

Karan ističe da je prava suština pokušaja donošenja rezolucije o genocidu o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda da se ponovo revidira tužba protiv Srbije, da se direktno ide na nestanak RS.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana