12.11.2020. 11:30
Umro Mirko Babić: Otišao je Dragojlo iz serije "Selo gori, a baba se češlja"
Glumac Mirko Babić umro je u 72. godini, a tužnu vijest je saopštio je njegov kolega Radoš Bajić.

"Osvanuo je težak, tužan i veoma sumoran dan. Srbija je ostala bez još jednog velikog čoveka. Napustio nas je moj brat, veličanstveni glumac i odani prijatelj, prvak drame Narodnog pozorišta „Joakim Vujić“ u Kragujevcu, prvak dobrote, plemenitosti i lepote… Naš dragi Mirko… Ne zna se - da li je bio veći i bolji umetnik ili čovek? Rekao bih – bio je i jedno i drugo… Jedinstven, grandiozan i neponovljiv… Nemoj da se ljutiš… i počivaj u miru dragi moj Dragojlo, prenio je Blic. 

Ono po čemu je Mirko Babić bio poznat širokim narodnim masama svakako je uloga srbijanskoj seriji "Selo gori a baba se češlja", u kojoj je Mirko igrao Dragojla.

Pored te, Babić je od početku svoje karijere imao zapažene uloge u brojnim televizijskim serijama i filmovima. Neki od filmova i serija u kojima je igrao su i "Stići pre svitanja", "Vruć vetar " (uloga sudskog izvršitelja), "Dr" iz 1984. godine (uloga dr. Milorada Cvijovića, koja je u kasnijim ekranizacijama ove Nušićeve komedije bila poverena i Branislavu Lečiću), "Kraj dinastije Obrenović" ( uloga majora Milosava Živanovića ), "Moj rođak sa sela" (uloga Marka), "Ravna gora" (uloga Obrada) i druge.



(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana