8.9.2022. 22:20
Evo kako je Baka Prase uplivao u kriminalne vode, sve o njegovom poznanstvu sa Veljkom Belivukom
Svjedoci, koji su u dokumentarnom filmu “Internet nasilje” govorili o Baki Prasetu, otkrili su šok detalje, kao i poznanstvo jutjubera sa najozloglašenijim klanom u Srbiji.

-Bilo je to 2018. koliko mi se čini, ne mogu da se sjetim. Dobijam poziv od jedne prijateljice koja je novinarka, ne znam čime se bavi tačno, i kaže “Zovu te neki ljudi na rođendan, kod nekog klinca, baš je bitno da odeš, i ja kao “ok”. ” Idem u Šabac, dolazi čovjek po mene, ja kao wtf, koji doživljaj, ima da flexujem – rekao je Prase. 

-Ja znam istinu o svemu tome. Znam da je Baka pričao istinu, a u jednom trenutku su nadvladali kompleksi – kaže zaštićeni svjedok.

Prase je potom otkrio da se na rođendanu našao sa pjevačem Rastom, Veljom Nevoljom i Markom Miljkovićem.

-Pričao sam i o automobilima, Betmenu, satovima – objašnjava Prase u filmu.

Kako zaštićeni svjedok kaže, Prase je slagao onog trenutka kada je rekao da mu Velja Nevolja nije udario šamar, nakon čega je počeo da plaća reket kriminalnom klanu.

-Veze sa tim klanom su krenule kao i sa svim reperima. Kada ga mafija zove na rođendan, oni žele da učine prezent za nekog na tom rođendanu, i iz toga je izrasla tijesna veza sa njima. Svaki dodir sa mafijom košta, tako da je tu došlo do procesa reketiranja – objasnio je Boža Spasić, dodajući da je mafija uzimala procenat od svake njegove zarade. 

Tanka je linija između toga da li je Baka Prase saizvršilac njegovog zločina, objašnjava advokat.

-On je u obavezi da prijavi ako je znao da je nešto protivzakonito, a Javni tužitelj po tom saznanju, odmah bi reagovao – dodao je advokat, navodi Pink, prenosi Express. 



(A.R.) 

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana