23.9.2022. 12:30
Otkrivena velika kraljevska tajna: Charlesu je rođeni brat radio o glavi, i to s princezom Dianom?!
U eksplozivnoj biografiji Angele Levin “Camilla, vojvotkinja od Cornwalla: od izopćenice do buduće kraljice supruge”, otkriveno je da se princ Andrew navodno urotio kako bi spriječio Charlesa da postane kralj, prije nego što je kraljica Elizabeta II. umrla, a u svemu su mu pomagale princeza Diana i njegova bivša supruga Sarah Ferguson.

U biografija se spominje da se Andrew oštro protivio vezi Charlesa i Camille. Da je kraljica poslušala Andrewa, William bi bio u redu za prijestolje umjesto Andrewa, ali samo u situaciji da je kraljica umrla nakon što je William navršio 18 godina, navodi se u knjizi. Levin, koja je napisala brojne biografije članova kraljevske porodice, pripisuje tu informaciju “vrhunskom insajderu”, koji je tvrdio da su Andrew i Diana navodno planirali “gurnuti princa Charlesa u stranu”.

“Kada je Diana bila živa, kroz svoje prijateljstvo s Andrewovom suprugom Sarah, vojvotkinjom od Yorka, kovala je zavjeru s Andrewom da pokuša potisnuti princa Charlesa u stranu kako bi princ Andrew mogao postati regent princu Williamu, koji je tada bio tinejdžer”, stoji u knjizi.

“Njegovo ponašanje bilo je vrlo, vrlo negativno i krajnje neugodno prema kraljici, koja se nije slagala s tim. Rečeno mi je da je to bila jedna od rijetkih prilika da nije dobio ono što je htio”, dodaje se u biografiji.

“Bez obzira na to, očito je bio jako ljut što nije mogao na neki način vladati zemljom. Ostao je toliko neprijateljski raspoložen prema Camillinoj pojavi i prihvaćanju nje da se sumnja da je Andrew nikada nije ni prihvatio”, zaključuje autorica biografije.

Levin je u knjizi rekla da se Andrew prema Camilli ponašao na “vrlo neugodan” i “otrovan” način jer je navodno vjerovao da je nepouzdana. Prema glasinama, Charles i Andrew godinama su imali težak odnos, posebno nakon što su vojvodi od Yorka oduzete vojne titule zbog optužbi za seksualno zlostavljanje i povezanosti s Jeffreyjem Epsteinom.

Roberts je tada pokrenula tužbu protiv prinčeva bliskog suradnika, Jeffreyja Epsteina, koji je osuđen za silovanje maloljetnih djevojaka. Epstein je počinio samoubistvo u zatvoru, iako mnogi sumnjaju u to, njegova bliska saradnica Ghislaine Maxwell tek čeka presudu.

Poniženi princ trudio se ostati anoniman otkako je izgubio svoje kraljevske dužnosti, s izuzetkom njegove dirljive počasti svojoj pokojnoj majci.

“Draga mama, majko, Vaše Veličanstvo, tri u jednom. Vaše Veličanstvo, bila mi je čast i privilegija služiti Vam”, rekao je Andrew u svojoj izjavi.

“Majko nacije, tvoja odanost i lično služenje našoj naciji jedinstveni su; tvoj narod pokazuje svoju ljubav i poštovanje na toliko različitih načina i znam da želiš odati počast njihovom poštovanju. Mama, tvoju ljubav prema sinu, tvoje suosjećanje, tvoju brigu, tvoje povjerenje čuvat ću zauvijek. Otkrio sam da su tvoje znanje i mudrost beskrajni, bez granica ili ograničenja”, dodao je Andrew u svom emotivnom pismu kraljici nakon njezine smrti.


(Admir O.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana