10.2.2021. 14:40
Predstava 'Oholica' na repertoaru Lutkarskog kazališta Mostar
Lutkarsko kazalište Mostar ovoga tjedna izvodi predstavu 'Oholica' koja će biti odigrana u dva termina, i to u petak, 12. veljače u 18 sati te u subotu 13. veljače u 11 sati.

Klasičnu bajku braće Grimm "Kraljevna i žabac" Zdenka Mišura je malo preradila i prilagodila našem vremenu. Uspjela je pritom pokazati da likovi iz bajke ne ostaju u njenim okvirima, već ih s manama i vrlinama možemo naći u našem, stvarnom životu. Nije slučajno novi naziv ovoj bajci "Oholica", jer želi ukazati na oholost kao izrazito ružnu ljudsku manu iz koje redom proizlaze i druge: sebičnost, samoljublje, nepoštivanje date riječi…Ova nas priča upozorava na njegovanje vrlina poput ljubaznosti i uvažavanja drugih, ma kako se oni razlikovali od nas, što su vrlo važne pretpostavke poštenog življenja, priopćili su iz Lutkarskog kazališta Mostar.

U predstavi igradu Anela Planinić Škutor i Marta Haubrich, a cijena ulaznice je 3 marke.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana