12.2.2021. 16:10
Opća biblioteka Žepče postala članica sistema COBISS.BH
Nova članica Kooperativnog bibliotečko-informacionog sistema COBISS.BH postala je Opća biblioteka Žepče i to kao osma članica sistema sa područja Zeničko-dobojskog kantona.

Ugovor o učlanjenju u sistem su potpisali uime Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH, Virtualne biblioteke BiH, direktor Ismet Ovčina i direktorica Opće biblioteke Žepče Sabina Malićbegović. 

Opća biblioteka Žepče je osnovana kao samostalna ustanova 2003. godine, u okviru Doma kulture Žepče. Raspolaže sa oko 23.700 bibliotečkih jedinica, od kojih 198 naslova pripada raritetnim knjigama. U okviru Zavičajne zbirke, osim knjiga koje se odnose na Žepče, nalaze se i 134 knjige žepačkih autora. Prostor biblioteke zauzima oko 200 kvadratnih metara.

Nabavljena je i oprema za potrebe rada u sistemu COBISS od sredstava koje su dobili od Fondacije za bibliotekarstvo Federalnog ministarstva kulture. Knjižni fond se bogati kupovinom, razmjenom i donacijama, a posebno se ističe donacija Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su uposlenici Biblioteke te rukovoditeljica Virtualne biblioteke BiH Nevenka Hajdarović, saopćeno je iz NUB-a BiH.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana