20.7.2022. 11:20
Izložba "Građanska kultura Sarajeva", Indire Kučuk-Sorguč u Gazi Husrev-begovom Hanikahu
Kulturnoantropološka izložba "Građanska kultura Sarajeva" autorice Indire Kučuk-Sorguč bit će otvorena u četvrtak, 21. jula u 19.30 sati u Gazi Husrev-begovom Hanikahu.

"Građanska kultura Sarajeva" je kulturnoantropološki projekat autorice Indire Kučuk-Sorguč nastao na ideji da se kulturno naslijeđe građana i građanki Sarajeva i njihovih porodica kao neumitno svjedočanstvo dugog povijesnog trajanja, muzeološki obradi i prezentira na tri načina: kataloški, izložbeno i u VR formatu čime se po prvi put u muzejsku praksu uvodi VR kao medij.  U Gazi Husrev-begovom Hanikahu bit će uz prigodni program predstavljena sva tri modela prezentacije "Građanske kulture Sarajeva".

"Građanska kultura Sarajeva" - kulturnoantropološka  studija s prezentacijom umjetničkog naslijeđa građanstva BiH je multimedijalan znanstveno-istraživački projekat iz kulturne antropologije, demografije, historije Sarajeva, kao i kompjuterske grafike i digitalizacije, saopćili su organizatori. 


(Fena / Aldina R.) 

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana