9.7.2020. 9:34
Akcija FUP-a: Uhapšen još jedan Sarajlija zbog trgovine drogom
U Sarajevu je jučer jedna osoba uhapšena zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga. Ranije je zbog istog krivičnog djela u okviru iste policijske akcije uhapšen Sarajlija koji se sumnjiči za prodaju narkotika.

U nastavku realizacije operativno taktičke akcije kodnog naziva "Lipa" započete u srijedu 7. jula 2020. godine policijski službenici Federalne uprave policije su jučer, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, lišili slobode još jednu osobu iz Sarajeva, inicijala S.S. (1991.) koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, potvrđeno je iz FUP-a.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stambenog prostora koje koristi osumnjičeni na području općine Stari Grad Sarajevo kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osumnjičeni je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije te će protiv istog biti podnesen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.


Ranije su policijski službenici uhapsili u Sarajevu M.DŽ. zbog istog krivičnog djela, a svemu je prethodilo hapšenje niz osoba koje su od njega kupovale opojna sredstva, među njima i Alžirci, Marokanci, Pakistanci.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana