9.7.2020. 15:50
Pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva navijača Crvene zvezde
Postupajući po prijedlogu Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, Osnovni sud u Brčkom odredio je pritvor dvadesetdvogodišnjaku iz Brčkog osumnjičenom da je, s još jednom osobom, pokušao ubojstvo pucanjem iz vatrenog oružja na vozila u kojima se na putu za Beograd prevozio veći broj navijača FK Crvena zvezda.

Jednomjesečni pritvor M.D., koji se sumnjiči i za kazneno djelo nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari, određen je zbog opasnosti da će pobjeći i uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak, izvijestilo je Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH.

Tužiteljstvo Distrikta vodi istragu protiv M.D. i još jedne osobe zbog sumnje da su 20. lipnja oko 14,05 sati, na magistralnom putu M14.1, Brčko- Bijeljina, zajedno i po prethodnom dogovoru, pucnjevima iz automatskog oružja na vozila u pokretu drugog pokušali lišiti života.

Sumnja se da su se njih dvojica u mjestu Trnjaci, automobilom kojim je upravljao M.D., približili koloni vozila s navijačima FK Crvena zvezda koja se kretala za Beograd, nakon čega je drugi osumnjičeni iz automatskog oružja nepoznate marke ispalio više metaka u pravcu kolone. Usljed toga došlo je do oštećenja na oba vozila u koloni, među kojima i do proboja puščanog zrna kroz vjetrobransko staklo zadnjeg vozila, te nanošenja tjelesnih povreda dvojici maloljetnih navijača Crvene zvezde iz Prijedora, pri čemu je R.D. probojem metka u predjelu vratne kičme teško ozlijeđen.

Osumljičeni je otkriven, uhićen i u srijedu doveden u prostorije Tužiteljstva Distrikta. Tužitelj je ispitao M.D. i bez odlaganja predložio Osnovnom sudu Distrikta da mu odredi pritvor usljed opasnosti da će pobjeći i da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak. Na ročištu za određivanje pritvora Osnovni sud Brčko distrikta BiH prihvatio je prijedlog Tužiteljstva te je odredio pritvor osumnjičenom u trajanju od jednog mjeseca.

Nakon određivanja pritvora, Tužiteljstvo u suradnji s Policijom Distrikta, nastavlja intenzivnu istragu u tom predmetu usmjerenu na dokazivanje kaznenog djelo ubojstva u pokušaju i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari te neodložno procesuiranje svih osumnjičenih, navodi se u priopćenju.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana