12.7.2020. 9:23
U akciji "Jug" oduzeto 125 vozila i opreme u vrijednosti 306.200 KM
Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje proveli su dugo planiranu i posebno pripremanu operativnu akciju “Jug”. Cilj akcije, koja je provedena na području grada Mostara, Gruda, Konjica i Posušja, bio je sprječavanje nelegalnog prometovanja vozila i autodijelova.


Akitivnosti na terenu provedene su na jedanaest lokacija - auto otpda. Tom prilikom izvršeno je privremeno oduzimanje 125 rabljenih vozila, te drugih raznih auto djelova. Vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 306.200,00 KM.


U akciji su sudjelovala ovlaštena službena lica UIO iz sva četiri regionalna centra Uprave, a nadležni Odsjek za provođenje propisa izvršiće procesuiranje lica kod mjesno nadležnih sudova. S obzirom na učestalu pojavnost ovakvih nezakonitih radnji, ovlašteni službenici UIO će i u budućem periodu pripremati i provoditi slične aktivnosti na terenu.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana