26.11.2020. 11:02
U provaliji nađeni tijelo i motor, sumnja se da se radi o nestalom 20-godišnjaku iz Velike Kladuše
U blizini mjesta Johovica, nadomak Velike Kladuše, jučer su pronađeni skeletni ostaci mlađe muške osobe, a pretpostavlja se kako bi to mogao biti 20-godišnji Vanes Žalić, mladić koji je 21. augusta ove godine nestao bez traga.

Ovu informaciju potvrdio je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK, koji je rekao kako je policija jučer u poslijepodnevnim satima dobila dojavu od jednog mještanina o pronalasku tijela.

Očevidac je, prema riječima Šiljdedića, uočio tijelo u jednoj provaliji koja se nalazi pored lokalnog puta, a pored njega je bio motor. Šiljdedić nam također objašnjava da je tijelo i motor ranije bilo gotovo nemoguće uočiti zbog vegetacije. No, sada je lišće opalo i mještanin je upravo zbog te činjenice i mogao vidjeti motor, odnosno tijelo. 

 Prema prvim informacijama, gotovo sigurno je da se radi o nestalom mladiću koji je, najvjerovatnije, s motorom sletio u provaliju. Na tom mjestu nema telefonskog signala, što je u proteklom periodu otežalo potragu. Ipak, da li se zaista radi o mladiću čiji je nestanak prijavljen u avgustu, znat će se nakon obdukcije i istrage, kazao je Šiljdedić, piše Oslobođenje.

Obdukcija će, kako je kazao Šiljdedić, biti obavljena danas i tada će biti poznat tačan uzrok smrti.

Inače, Žalić je posljednji put viđen 21. avgusta kada se motorom odvezao od kuće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana