3.3.2021. 9:27
Ko je policajac kojeg je jutros uhapsila SIPA: Sumnjiči se da je pogodovao firmi "Mining & Drilling", kako bi pobijedila na tenderu za posao težak 5,5 miliona KM
Pripadnici SIPA-e uhapsili su jutros, prema naredbi Tužilaštva Tuzlanskog kantona pripadnika MUP-a TK Enesa Bešića, saznaje i prenosi Dnevni Avaz.

On je uposlenik Policijske stanice Gračanica, a sumnjiči se za koruptivna djela primanje mita i zloupotrebu službenog položaja.

Informaciju da je uhapšen pripadnik MUP-a TK potvrdio je za "Avaz" i Admir Arnautović, portporol Tužilaštva TK.

Prema informacijama "Avaza", Bešić se sumnjiči da je pogodovao firmi "Mining & Drilling" iz Gračanice, kako bi pobijedila na tenderu za posao težak 5,5 miliona KM.

Nezvanično, Avaz saznaje da je uhapšeni u više navrata kontaktirao i ministra u vladi TK kako bi urgirao da se ubrza procedura, a kako bi ova firma dobila višemilionski posao.

Jutrošnja akcija nastavak je operativne aktivnosti "Rudnik" kada je prije 15 dana hapšen Enver Bijedić, državni poslanik i još pet osoba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana