9.6.2022. 17:09
Tri pakovanja droge progutao pred policajcima: Prodavali u Mercedesu, 16 grama za 150 KM
Petorka koja je u martu ove godine uhapšena u akciji Meta, po okončanju istrage koju je vodilo Tužilaštvo ZDK-a, optužena je za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Optužnicom, koju je potvrdio Općinski sud u Visokom, obuhvaćeni su Muris Lenđer Murga, Damir Hasanović Dama, Sulejman Horić, Amir Mujanović te Samir Šećerović.

Osim za dilanje narkotika, Mujanović i Šećerović se terete za nedozvoljeno držanje oružja, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, odnosno nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Oni su, stoji u optužnici, tokom januara, aprila, maja i novembra 2021. na području Visokog prodavali marihuanu i speed. Drogu su prevozili u Mercedesu, a prodaju su dogovarali putem mobitela. Lenđer i Horić su jednom prilikom zaustavljeni u Mercedesu, u mjestu Donje Putićevo, gdje su ih kontrolisali pripadnici policije SBK-a koji su tom prilikom pronašli drogu koju je optuženi dvojac namjeravao prodati konzumentima na području SBK-a.

Osim Horiću, Lenđer je narkotike prodavao i Mujanoviću koji je u novembru prošle godine pred policajcima PS-a Visoko tri pakovanja droge stavio u usta.

- Tada je pokušao spriječiti policijskog službenika PS-a Visoko H. M. u obavljanju posla i to tako što mu se obratio povišenim tonom, ali je brzom intervencijom policijskih službenika spriječen i uhapšen, stoji u optužnici, gdje se navodi i to da je Lenđer kesicu od 16,071 grama prodao S. A. za 150 KM. 

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana