22.6.2022. 18:54
Zbog iscrtavanja grafita po tramvajima, MUP KS priveo poznatog sarajevskog repera Cunamija
Nakon što su tramvaji koji se tokom renoviranja pruge parkiraju kod Željezničke stanice osvanuli išvrljani grafitima MUP KS je poduzeo sve potrebne radnje koje su u njihovoj nadležnosti.

Portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić je potvrdio da su uspjeli pronaći odgovorno lice.

- Policijski službenici MUP-a KS u kratkom vremenskom periodu identifikovali su i pronašli lice koje se dovodi u vezu s ovim događajem, a radi se o E. H. rođen 1994. godine, nastanjen u Sarajevu, rekao je portparol MUP-a KS.

On navodi kako su o ovom slučaju upoznali dežurnu tužiteljicu Kantonalnog tužilaštva KS koja je odredila da nema elemenata krivičnog djela.

- Lice je pozvano u službene prostorije radi uzimanja izjave na predmetne okolnosti, kojom prilikom je isti priznao izvršenje prekršaja i prekršajno je sankcionisan izdavanjem prekršajnog naloga.

Kako saznaje Oslobođenje, riječ je o Eminu Hadžajliću Cunamiju čiji potpis "Rulof" je prepoznatljiv u sarajevskom javnom prijevozu, liftovima i drugim objektima. Upravo taj grafit se našao na jednom od tramvaja na kojima je pričinjena šteta tokom noći.

Podsjećamo,  na 11 tramvaja su iscrtani grafiti, a s obzirom na nemogućnost sanacije u Grasu su primorani da sada vozaju takva vozila.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana