24.6.2022. 22:04
Krenuo na odmor sa društvom i poginuo, 10 osoba povrijeđeno
Jedna osoba je poginula, a deset povriijeđeno u teškoj prometnoj nesreći koja se oko 17 sati dogodila u mjestu Subotinac kod Aleksinca, na putu Aleksinac – Sokobanja.

Kako saznaju Novosti, došlo je do sudara teretnog motornog vozila, odnosno kombija Mercede koji je prevozio radnike i putničkog automobila. Od jačine sudara kombi je skoro smrskan, a automobil se prevrnuo i završio na krovu.

Na mjesto nesreće odmah su upućeni vatrogasci i nekoliko vozila Hitne pomoći. Kako se saznaje, petoro ozlijeđenih prevezeno je u UKC Niš, a petoro u aleksinačku bolnicu.

Prema nezvaničnim informacijama, mladić koji je poginuo K.N. (20) sa društvom se zaputio po druga u okolinu Sokobanje, gdje su planirali da provedu nekoliko dana odmora. Pored olupine ostali su zvučnici i muzički uređaji koje su ponijeli na odmor, kao i torbe sa ličnim stvarima.

Prema izjavama očevidaca na društvenim mrežama, na izlazu iz Soko Banje vozač kamiona je krenuo u preticanje i velikom brzinom protutnjao. 

Uviđaj je u toku a promet je i dalje obustavljen u oba smjera. 



(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana